Beste vrienden,

Deze week vond ik een mooie tekst van Chen Man Ching en heb het vrij vertaald via Google.

Het gaat om een heel eenvoudige oefening die wel veel geduld vraagt, maar heel goed is voor het bindweefsel in het lichaam.

Er zijn medische bronnen die aangeven dat een sterk bindweefsel ook voor een beter immuniteit zorgen.

Dat is in deze tijden toch wel mooi meegenomen, nietwaar.

  1. Eerst de tekst lezen ,
  2. dan de video bekijken
  3. en dan OEFENEN !!

 

 

Wees niet bang voor bitter werk. Als je niets doet, ga je niet vooruit. De Tai Chi Classics zeggen dat de juiste wortel in de voet zit. Een beginner kan een wortel ontwikkelen door simpelweg drie tot vijf minuten te besteden, 's ochtends en' s avonds, terwijl hij volledig op één been staat. Wissel je benen af ​​en verhoog geleidelijk de tijd terwijl je lager zinkt. Dit bittere werk ontwikkelt niet alleen een wortel, het stimuleert het cardiovasculaire systeem, wat de hersenen ten goede komt. Het is essentieel dat je chi naar de tantien zakt, beide voeten op de grond blijven en je absoluut geen kracht uitoefent. Bij het oefenen van deze staande houding kunt u uw evenwicht bevorderen door een stoel of tafel lichtjes aan te raken met de middelvinger en wijsvinger. Gebruik na een tijdje alleen de wijsvinger. Als u zonder hulp kunt staan, kunt u kiezen tussen de stand voor het opheffen van de handen of het spelen van de gitaar om uw oefening voort te zetten. De Single Whip Posture ontwikkelt openheid en extensie terwijl de Preparation Posture ongedifferentieerde eenheid cultiveert. Deze houdingen zijn essentieel voor het begrijpen van de vorm en toepassing van taichi, dus negeer ze niet! "- Master Cheng's New Method of Tai Chi Self Cultivation by Cheng Man Ching (鄭曼青).

 

 

Ik heb getracht de oefening na te bootsen: veel oefen plezier 😊

https://vimeo.com/408782159

Op algemeen verzoek, heb ik voor de ouderen een extra video gemaakt. Het gaat over dezelfde figuur dan vorige week, maar ik toon ze nu veeeeel trager:

https://vimeo.com/408783215

Tot volgende week, en heb je vragen, ik zal ze filmen.

Warme groeten,

Dirk & Noëlla

Dinsdag van 09.00u tot 10.30u in GC De Kroon - Kaulille: beginners
Dinsdag van 19.00u tot 20.30u in Expo De Wal- Hamont: gevorderden
Maandag van 19.00u tot 20.30u in Expo De Wal- Hamont: beginners