Back to the roots

Hamont, 8 en 9 oktober 2022

 “Maak contact met je wortel.  Leer zinken. Verbindt met de aarde, ” luidden de credo’s van de Tai Chi kunst.

Toch is het niet zo eenvoudig als het wordt voorgesteld.  Hoe voelt dat “aarden” dan?  Wat is de wortel?  Hoe weet ik of ik werkelijk contact er mee maak?  Is het allemaal slechts een inbeelding? 

 

Of je nu een Tai Chi speler bent of niet, voor elke mens geldt dat er heel wat energie vanuit de aarde door het bronpunt van de voeten stroomt en onze vitaliteit verhoogt. Toch zijn de meeste mensen zich niet bewust van dit gegeven en missen zij dus de kans om bewust bij deze energie aan te koppelen.

 

De aarde en hemelkrachten zijn een realiteit die voor de geoefende Tai Chi speler meer werkelijkheid bevat dan wat onze ogen ons tonen van de materiele wereld.  Elke bonafide leraar zal dit zonder meer kunnen aantonen tijdens het werken met partners.

 

 

Tijdens dit seminar leer je deze realiteit ervaren en er bewust mee omgaan.  We ruimen de hindernissen en blokkades op het fysieke, psychologische en psychische niveau op door terug aan te koppelen bij de wortel van ons bestaan.  We herbronnen en helen…    

Per slot van rekening is het doel van de kunst het verlengen van het leven en behouden van de jeugdigheid. 

 

 

Over de lesgever

Jef Crab (Leuven 1957) heeft meer dan 40 jaar ervaring met innerlijke krijgskunst.  Als lesgever van Tai Chi school De Witte Wolken te Leuven, Gent en Kortrijk introduceerde hij in de jaren ’80 en ’90 internationaal zeer bekende leraren als Patrick Kelly en Henry Wang in Vlaanderen.   Hieruit ontstonden vele van de huidige Vlaamse Tai Chi scholen.

Zijn inzichten in de aard en het functioneren van Qi vertaalde Jef naar toepassingen in verschillende aspecten van het dagelijkse leven.  Onder andere coördineert hij projecten voor behoud van het Amazonewoud; ondersteunt initiatieven die zich richten naar een ethisch-ecologische ontwikkeling in politiek en transitiebeweging; is oprichter van en docent in het E.A.S.T. Instituut voor communicatieve psychologie en helende aanwezigheid; is inspirator en begeleider op de ALIVE-school in Suriname, een school gebaseerd op de E.A.S.T.-methode, en verder is hij auteur, kunstenaar en sjamaan.

Jef verzorgt met regelmaat seminars in EU, VS en Zuid-Amerika.  Tot vandaag geeft hij leiding aan de Witte Wolken in Paramaribo.  Tai Chi beschouwt hij als de basis van zijn leven.  (Zie YouTube  The Ocean in the Drop )

 

 

Praktische zaken:

Het seminarie gaat door in de Expo De Wal, De Wal 22 Hamont-Achel op zaterdag 8 en zondag 9 Oktober.

Bij goed weer zitten we op het graspleintje naast de school.

Minimaal 1 jaar ervaring met Tai Chi is vereist (ongeacht de vorm).

We beginnen om 10u stipt tot 12.30u en starten in de namiddag van 14.30u tot 17u.

Breng je lunch zelf mee.

Water, thee en koffie is voorzien.

Er is voldoende plaats om te rusten (zal je nodig hebben 😊).

Kosten voor deelname: € 140 per persoon voor het hele weekend. 

Je kan eventueel ook enkel zaterdag deelnemen aan € 80 per persoon.

 

 

Inschrijvingen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  en zijn pas geldig na betaling:

cash of overschrijving BE70 9730 6761 7825

 

Warme groeten,

Dirk & Noella Cassiers

 

 

 

 

 

 

Dinsdag van 09.00u tot 10.30u in GC De Kroon - Kaulille: beginners
Dinsdag van 19.00u tot 20.30u in Expo De Wal- Hamont: gevorderden
Maandag van 19.00u tot 20.30u in Expo De Wal- Hamont: beginners